Un violator din Cluj a fost eliberat pentru că judecătorul a întârziat la serviciu

Un violator din Cluj a fost eliberat pentru că judecătorul a întârziat la serviciu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat care a violat o adolescentă este liber si de negăsit. Ordonanța prin care violatorul a fost reținut pentru 24 de ore a expirat joi, 2 februarie a.c., la ora 13, dar judecătorul de drepturi şi libertăţi, în faţa căruia urma să fie prezentat bărbatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a ajuns la muncă la câteva ore după.
Poliţiştii nu au mai avut bază legală să îl reţină, astfel că bărbatul este acum dispărut. Abia după trei ore de la plecarea violatorului de la poliţie, judecătorul a admis arestarea preventivă. 

Potrivit dejeanul.ro, poliţiştii au fost anunţaţi despre faptul că miercuri 1 februarie a.c., într-o locuinţă din Căşeiu, un bărbat în vârstă de 44 de ani a violat o adolescentă de 17 ani. Acesta a aşteptat ca iubitul fetei să plece la muncă, apoi a intrat peste ea în casă, a bătut-o şi ameninţat-o, după care a violat-o.

Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autor, iar după audieri, în jurul orei 13, au decis să îl reţină pentru 24 de ore. Deoarece fapta era de necontestat, poliţiştii şi procurorul ştiau că bărbatul trebuie prezentat în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Ședinţa de judecată a fost programată joi la ora 9, dar estimată să înceapă la ora 13, înainte de expirarea ordonanţei. La ora 13 judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Dej încă nu venise la muncă.

Violatorul s-a aflat în custodia poliţiei până când a expirat ordonanţa de reţinere, dar pentru că nu mai exista baza legală de reținere el a fost eliberat. Când judecătorul a ajuns la judecătorie şi a decis arestarea bărbatului pentru următoarele 30 de zile  violatorul era deja plecat. Conform minutei de la şedinţa de judecată, decizia a fost luată la ora 16:00, adică la trei ore după ce bărbatul plecase.

Acum Paul Moldovan ”Mucea” este căutat de polițiști.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto dejeanul.ro.

Image
Image