A crezut că va merge la muncă în SUA, dar a rămas fără 1.600 de dolari

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

A rămas şi fără bani şi fără loc de muncă. Un băimărean a fost păgubit cu aproape 1.600 de dolari şi nici nu a ajuns la muncă în SUA, aşa cum i s-a promis. Dându-şi seama că a fost înşelat, acesta s-a prezentat ieri la sediul poliţiei municipiului Baia Mare pentru a depune plângere.

Potrivit ziarmm.ro, primele verificări efectuate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au relevat că bărbatul a transmis banii, la finalul lunii iunie, unei persoane domiciliate în SUA, care a pretins că are nevoie de suma menţionată pentru pregătirea actelor de călătorie respectiv angajare.

“În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Tentaţia unui loc de muncă în străinătate şi posibilitatea unor câştiguri mari îi determină pe unii să apeleze la diferite firme şi chiar să transmită diferite sume de bani. Din păcate, sunt multe oferte de genul acesta care se dovedesc a fi false, iar cei care doresc să plece îşi dau seama de acest lucru doar după ce transmit sume de bani aşa zişilor angajatori. Informaţi-vă înainte de a transmite sume de bani! Nu vă puneţi încrederea în persoane necunoscute!”, au declarat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Credit foto ziarmm.ro.

Image