Copii şi adulţi de la o grădiniţă din Baia Mare, intoxicaţi cu Salmonella

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

23 de copii înscrişi la o grădiniţă privată din Baia Mare au ajuns în ultimele zile la spital, cu simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, primele semnale fiind că aceştia s-au îmbolnăvit după ce au consumat alimentele primite în cadrul unităţii de învăţământ. De altfel, şi mai mulţi adulţi care lucrează aici s-au simţit rău.

O parte dintre aceştia au fost intoxicaţi cu Salmonella, potrivit reprezentanţilor DSP Maramureş, care a precizat că "bolnavii au prezentat aceeaşi simptomatologie – greţuri, vărsături, scaune diareice, crampe abdominale, cefalee, hipotensiune arterială şi subfebrilităţi". Au fost 11 cazuri în grupa de vârstă 1-4 ani, 12 cazuri în grupa de vârstă 5-9 ani, un caz în grupa 20-24 ani şi un caz in grupa 35-44 ani, notează ziarmm.ro. În total au fost 50 de consumatori, iar cel puţin 25 de persoane s-au îmbolnăvit, mai notează sursa citată.

Ca urmare a acestor date s-a declaşant, din punct de vedere al Compartimentului de Supraveghere şi Contorol din Direcţia de Sănătate Publică, investigarea focarului în data de 29 mai şi, totodată, ca urmare a controlului s-a decis sistarea de activitate de la blocul alimentar al acestei grădiniţe, a mai anunţat DSP.

Instituţia a adăugat că, în urma analizei probelor de laborator recoltate, s-a găsit Salmonella de grup D la patru pacienţi şi la două persoane din cadrul personalului, mai arată ziarmm.ro.

Image