fbpx

CORONAVIRUS | Primul judeţ închis complet! Autorităţile au interzis ieşirea din case atât noaptea cât şi ziua în Maramureş

CORONAVIRUS | Primul judeţ închis complet! Autorităţile au interzis ieşirea din case atât noaptea cât şi ziua în Maramureş

Image
Image

Trecând pesre "recomandări", Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Maramureş a decis să adopte noi restricţii, mult mai drastice decât cele aprobate la nivel naţional, în speranţa de a limita cât mai eficient răspândirea noului coronavirus. Practic, Maramureş devine primul judeţ din România intrat complet în autoizolare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de limitare a deplasărilor persoanelor pe timpul zilei, începând de miercuri şi până în 15 aprilie, obligaţiile instituite la nivel naţional în timpul nopţii urmând a fi valabile şi pe parcursul zilei, transmite România TV. Prefectul judeţului spune că s-a recurs la aceste restricţii pentru că oamenii nu respectă distanţarea socială.

Tot pentru a limita contactul, autorităţile de aici au introdus şi un program pentru acces la cumpărături diferenţiat pe categorii de vârste, în ideea de a proteja oamenii peste 60 de ani, aflaţi în categoria cea mai vulnerabilă. Astfel, maramureşenii cu vârsta peste 60 de ani vor avea acces în magazine alimentare, hypermarketuri, supermarketuri sau farmacii doar între reoele 7.00 şi 11.00, în timp ce persoanele cu vârsta sub 60 de ani îşi pot realiza cumpărăturile în restul timpului. Măsura este valabilă începând din 25 martie, mai notează sursa citată.

(Foto: arhiva Telegrama)

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.