fbpx

Dezvăluiri în cazul pădurarului de 30 de ani care ar fi fost ucis de hoți de lemne. Localnic: "Nimeni nu spune că unul dintre ei este nepotul prim-procuroarei din Tg. Lăpuş"

Image
Image

Trei suspecţi, ultimii oameni cu care pădurarul (foto ilustrație) s-a întâlnit, au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare.

Surse citate de Adevarul spun că aceștia le-ar fi mărturisit anchetatorilor că pădurarul s-ar fi împușcat singur, lovind cu arma în căruță, în încercarea de a-i speria.

Moartea lui Liviu Pop este anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Prim-procurorul de la Maramureş a refuzat să facă public numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare, precum şi numele celor trei suspecţi audiaţi în acest caz.   „Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, spune un cunoscut de-al suspecţilor, sub protecţia anonimatului.

„Rolul procurorului şi al poliţiştilor este să menţină infracţionalitatea la zero. Ei bine, în zona noastră, aceştia stimulează infracţionalitatea. De ce nu spune nimeni că unul dintre suspecţi este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş (n.r. - Aurelia Muţ)? Mai mult, acesta a fost năşit la nuntă de către femeia (n.r. prim-procurorul) de care fug toţi, inclusiv poliţiştii”, a spus, tot pentru Adevarul, un localnic din Borcut, locul unde s-a petrecut tragedia, aflat în aproiere de Târgu Lăpuș.

Localnicii spun că suspectul care ar fi fost năşit şi la nuntă de procuroarea din Târgu Lăpuş ar fi încuscrit şi cu o avocată din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirmă că Giurgiu ar fi moştenit o avere fabuloasă, prin intermediul soţiei care a lucrat pentru un bătrân singur din Italia. La moartea lui, bătrânul i-ar fi lăsat femeii în jur de 3 milioane de euro, mai consemnează sursa citată. Alt suspect era un căruțaș din localitate.

Cei trei bănuiți că l-ar fi ucis pe pădurar ar lucra pentru o firmă de prelucrare a materialului lemnos o afacere controversată, despre care presa locală scrie că se desfăşoară de ani de zile sub semnul ilegalităţii şi că beneficiază de protecţia politică.

Citiți mai multe pe adevarul.ro.

Liviu Pop avea 30 de ani, era căsătorit și avea trei copii. Înainte de tragedie, acesta ar fi plecat în pădure după ce ar fi primit un pont cu privire la prezența hoților de lemne.

Citiți și: Pădurar de 30 de ani, ucis în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț

Sursa foto: aktual24.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.