Elicopterul prăbuşit pe munte, dezasamblat şi coborât pe bucăţi în comuna Săpânţa

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Epava elicopterului de fabricaţie sovietică, Kamov Ka-26, descoperită de un cioban pe un versant muntos în vecinătatea comunei Săpânţa, la câţiva kilometri depărtare de graniţa româno-ucraineană, este dezasamblată şi coborâtă pe bucăţi în comuna Săpânţa, au precizat, joi, reprezentanţii autorităţilor locale pentru AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, operaţiunea de dezasamblare a elicopterului a demarat la începutul săptămânii şi este îngreunată de condiţiile greu accesibile în zona muntoasă unde s-a prăbuşit aparatul de zbor.
După aducerea tuturor bucăţilor în comuna Săpânţa, resturile epavei vor fi evaluate de specialiştii în domeniul aviaţiei pentru a descoperi posibilele cauze care au determinat prăbuşirea elicopterului în zona montană a localităţii.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, cel mai probabil aparatul de zbor, care nu poartă însemnele ale ţării de origine sau vreunei companii, e posibil să fi executat un zbor clandestin pentru transportul ţigărilor de contrabandă, operaţiuni care se întâmplă în mod frecvent la frontiera româno-ucraineană. De asemenea, reprezentanţii IPJ Maramureş au menţionat la momentul descoperirii, în urmă cu o săptămână, că cel mai probabil elicopterul a intrat ilegal în spaţiul aerian românesc.

În urma cercetărilor s-a stabilit, în baza documentelor găsite la locul prăbuşirii, că elicopterul a fost pilotat de Dimitri Evghenievici Kostikov, în vârsta de 47 de ani, din Belarus. Pilotul ar mai fi supravieţuit după prăbuşire aproximativ 24 de ore, acesta suferind multiple fracturi şi traumatisme. Decesul a survenit atât din cauza traumatismelor, dar şi a temperaturii scăzute înregistrate pe munte în momentul prăbuşirii.

Sursă foto Antena3.

Image