Focar de gripă aviară CONFIRMAT într-o fermă din România

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru SIguranța Alimentelor a anunțat oficial confirmarea unui prim focar de gripă aviară în țara noastră. Boalaa afectat o fermă de găini din Maramureș.

În acest context, la sediul MAI a avut loc, deja, o ședință a Centrului Național de Combatere a Bolilor, la care au participat prefectul județului afectat și cei din judele limitrofe. " Pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din județul Maramures și județele limitrofe. La aceasta oră, situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației", a precizat ANSVSA.

Potrivit autorităților, boala evoluează la această dată în mai multe țări europene.

În Prahova, ultimul caz de gripă aviară a fost semnalat în ianuarie 2017, la Tomșani, unde zeci de păsări dintr-o gospodărie au fost ucise pentru a se preveni răspândirea bolii.

România s-a confruntat cu o epidemie de gripă aviară în urmă cu mai bine de 10 ani.  Boala a apărut în 2005, când au fost înregistrate 10 focare, a continuat continuat să evolueze evolueze în 2006, cu 109 focare. În perioada perioada 2005-2014 au fost înregistrate înregistrate în România 152 focare, cu o incidenţă mai mare în judeţele Braşov, Prahova și Brăila, potrivit datelor centralizate de ANSVSA în documentul "Prezentare succintă a analizei de risc pentru influenţa (gripa) aviară la păsările domesticerile domestice, în România".

 

Sursa foto: agrointel.ro

 

 

 

Image