fbpx

Orban îi cere lui Tătaru s-o demită pe Pintea de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Orban îi cere lui Tătaru s-o demită pe Pintea de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Image
Image

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în debutul ședinței de guvern de joi, să „uzeze de prerogativele dobândite” pe durata stării de urgență și să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. Amintim că fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, cercetată într-un dosar de luare de mită, s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei de a demisiona de la șefia Spitalului Județean.

„Am văzut că președintele Consiliului Județean Maramureș (Gabriel Zetea, PSD - n.r.) a pus în funcție o directoare la Spitalul Județean (referindu-se la Sorina Pintea - n.r.). Solicitarea mea e să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit prin Ordonanța de Urgență adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgență și să demiteți - dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut - să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care, din câte am înțeles, s-a numit pe sine director medical la Spitalul Județean”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Sănătății, potrivit HotNews.

„Da, am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”, a răspuns Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Gabriel Zetea, a anunțat la rândul său, joi, că a propus Ministerului Sănătăţii suspendarea contractului de manger al SJU al Sorinei Pintea. Zetea a spus că decizia privind menţinerea sau schimbarea acesteia din funcţie va fi luată de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sorina Pintea, care deținea funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare până la arestarea sa pentru luare de mită, în februarie, a revenit asupra deciziei de a demisiona din această funcție și va fi în continuare la conducerea unității, informa miercuri publicația locală ActualMM.ro, prezentând un document oficial.

Și purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man, confirma miercuri, pentru Agerpres, că Pintea şi-a retras demisia din postul deţinut la SJU Baia Mare.

În acest moment, Sorina Pintea se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită în formă continuată, fiind cercetată în libertate.

Sursă foto Ziare.com.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.