Parchetul General a trimis în judecată dosarul privind uciderea pădurarului din Maramureș care a surprins în flagrant un hoț de lemne

Parchetul General a trimis în judecată dosarul privind uciderea pădurarului din Maramureș care a surprins în flagrant un hoț de lemne
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv,pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, a anunțat, joi, PÎCCJ.

"În fapt, în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului. Cauza a fost soluționată cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost înaintate Tribunalului Maramureș spre competentă soluționare", informează Parchetul General.

Liviu Pop, pădurarul ucis, era angajat de 7 ani la Direcția Silvică Maramureș. Bărbatul avea 30 de ani, era era căsătorit și avea trei copii.

 

Image