fbpx

Primăria Baia Mare îşi îngroapă jumătate dintre ghene, pe modelul de la Ploieşti sau Oradea

Actualele platforme de colectare a gunoiului menajer din Baia Mare se vor transforma în următorii ani. 80 dintre acestea vor fi îngropate în sol, astfel că gunoiul nu va mai fi la vedere. Totodată, nici mirosurile emanate nu se vor mai simţi la fel. Modelul a fost deja implementat în alte oraşe mari, inclusiv în Ploieşti sau Cluj.

Autorităţile speră ca în acest mod să reducă simţitor şi cazurile de vandalism sau furturi de materiale reciclabile de la ghene. În primă fază, din cele 180 de platforme aflate pe raza municipiului, 80 vor fi îngropate, relatează site-ul actualmm.ro.

„Conform noului contract pe zona 1, vor fi 80 de platforme subterane, dotate cu nişte instalaţii hidraulice, ce vor ridica benele de gunoi, iar când acestea se lasă în jos vor fi ca o cutie poştală. Deja la Oradea, Cluj sunt asemenea platforme subterane funcţionale. Datorită acestora, scăpăm de o problemă: îi va împiedica pe acei scotocitori în gunoaie, care fac mizerie în jurul platformelor", a declarat Mihai Apan, directorul general al societăţii Drusal, citat de actualmm.ro.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.