fbpx

Rămase fără turiști, pensiunile din Maramureş şi Bucovina au găsit soluția pentru a-și salva afacerile

Rămase fără turiști, pensiunile din Maramureş şi Bucovina au găsit soluția pentru a-și salva afacerile

Image
Image

Paștele era una dintre cele mai profitabile perioade din an pentru cei care au afaceri în turism. Pentru că aveau foarte multe cereri, pensiunile din Bucovina, Sibiu și Maramureș creșteau prețurile de cazare. Anul acesta, turiștii vor lipsi, iar patronii caută soluții ca să treacă peste criză.

Într-o pensiune agroturistică, de dimineața până seara, Doina Balasz pregătește cozonaci și pască. Folosește rețeta tradițională din Maramureș, pe care a învățat-o de la mama ei. Și-a schimbat, pentru moment, meseria, după ce în ultimii 20 de ani a administrat pensiunea, rămasă acum fără clienți, relatează Digi24. Pentru a-și găsi cumpărători, femeia s-a înscris într-un grup al micilor producători locali, format pe o rețea de socializare.

Vânzările de pască și cozonacii nu acoperă pierderile înregistrate de pensiune după anularea rezervărilor pentru Paște. "Legat de turism..., ce să zic? Noi sperăm că la un moment dat o să-și dea drumul, o să se repornească lucrurile. Nu o să fie din prima cum a fost odată, dar poate că nici nu trebuie să ne dorim asta. Cu siguranță o fost și o lecție de viață", a mai povestit Doina Balasz.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.