fbpx

Scandal, bătaie și amenințări la UPU Baia Mare

Scandal, bătaie și amenințări la UPU Baia Mare

Image
Image

Scandal la UPU Baia Mare unde cadrele medicale au fost agresate de aparținătorii unei paciente cu simptome de COVID-19. Familia a cerut externarea, femeia a decedat.

Caz șocant în Maramureș. Familia unei paciente aduse la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Baia Mare a făcut un scandal monstru, fiind la un pas să linșeze cadrele medicale. 

Conform DirectMM.ro, femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani ar fi ajuns, sâmbătă seară, la UPU, cu simptome specifice COVID-19, adică sindrom respirator acut și oximetrie scăzută (cantitate mică de oxigen în sânge).

Fiind în stare critică, s-a propus internarea pe Secția ATI. Aparținătorii au refuzat și au agresat atât verbal, cât, se pare, și fizic personalul medical (există o anchetă în derulare în acest sens), după care au luat-o pe pacientă acasă. La fața locului au intervenit firma de pază, dar și polițiști, jandarmi și polițiști locali. Polițiștii chiar au aplicat scandalagiilor cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei. Trist este faptul că femeia, după ce a ajuns acasă la domiciliul său din Mogoșești, a decedat.

Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare a declanşat o anchetă internă în urma unui incident petrecut la UPU când mai multe persoane au agresat personalul medical, a informat, luni, managerul instituţiei, Vasile Pop, potrivit AGERPRES.

"S-a declanşat o anchetă internă, condusă de directorul medical interimar al spitalului. Toţi cei care au fost prezenţi în seara respectivă vor da note informative despre ce s-a întâmplat, ca să vedem dacă oamenii şi-au făcut treaba", a spus Vasile Pop.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, a precizat că poliţiştii băimăreni au fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 să intervină în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în cazul unui scandal provocat de mai multe persoane la secţia UPU a Spitalului Judeţean Baia Mare. Aceştia au reuşit să aplaneze conflictul şi au identificat patru persoane recalcitrante, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

De asemenea, o a cincea persoană a fost sancţionată pe Legea nr. 55/2020. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 4000 de lei.

Sursă foto spitaljbm.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.