Sclavi într-un sat din Maramureș

Sclavi într-un sat din Maramureș
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Sclavie în localitatea Recea, din nordul țării, unde o familie a terorizat comunitatea ani la rând - furau animale, își însușeau culturi gata muncite, totul pe munca unor oameni răpiți pur și simplu de pe stradă - oameni săraci, fără adăpost sau cu handicap psihic, cărora le promiteau un acoperiș și o masă caldă contra ajutorului în gospodărie.

Asta ar fi fost, în viziunea anchetatorilor, rețeta de racolare a zeci de victime care ajungeau să muncească până la epuizare, câteodată fără să primească la schimb măcar o bucată de pâine, închiși cu lacătul în grajd, lângă animale.

Potrivit Digi24, patru victime au fost identificate în lunile în care anchetatorii au monitorizat rețeaua, însă oamenii locului vorbesc despre o practică veche de ani și despre o rețea mult mai amplă decât cea identificată de polițiști și procurori.

Unul dintre tinerii sechestrați ar fi fugit de aici încă de vineri. Apoi sâmbătă, alți doi bărbați aflați în aceeași situație au fost duși la audieri, însă abia în această dimineață au avut loc descinderile polițiștilor.

Potrivit sursei citate, mai mulți localnici spun că de aproape 10 ani se întâmplă acest schimb de sclavi – pentru că unii veneau, alții plecau, însă nimeni nu știa în ce condiții aceștia rămâneau aici.

Vecinii „stăpânilor de sclavi” sunt speriați, terorizați chiar, pentru că cei cinci bărbați care au format grupul infracțional intrau în casele oamenilor și furau, pe unii dintre ei îi băteau.

În acest moment, bărbații se află în arest preventiv.

Primarul localității recunoaște că sunt oameni care întotdeauna au făcut probleme, dar spune că nu s-ar fi așteptat la asemenea fapte și că a încercat în toți acești ani să îi integreze în societate. Nu s-a putut însă, pentru că „firea lor rămâne firea lor”, spune edilul, potrivit sursei citate.

Victimele, persoane vulnerabile racolate din gară, răpite, sau ademenite în baza unor promisiuni mincinoase, ajungeau să fie obligate să muncească până la epuizare, fără a fi plătite și hrănite corespunzător, pentru niște oameni care le şi lipseau de posibilitatea de a părăsi locul.

Sursă foto Digi24.

Image