Un turist a murit, la Borșa, deoarece salvamontiștii nu au avut cu ce ajunge la el. Mașina echipată le-a fost sechestrată cu o zi înainte

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un turist de 68 de ani din Deva a făcut, vineri, atac de cord în timp ce se afla într-o drumeția cu soția, la Borșa, în zona Pietrosul. Femeia a alertat imediat echipajele de urgență, care au ajuns însă prea târziu la pacient, chiar dacă s-au mobilizat în cel mai scurt timp. Salvamontiștii au fost nevoiți să utilizeze o mașină casată de multă vreme, care de altfel a și cedat, până la urmă echipajul continuând drumul pe jos, potrivit emaramures.ro.

Sursa citată scrie că mașina special echipată pentru astfel de intervenții, un SUV 4×4 cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă, este sechestrată de joi, 18 Iulie 2019 de către executorul judecătoresc într-un dosar în care Composesoratul Borșa solicită retrocedarea a 17.000 de hectare de pădure.

„Ieri a venit executorul judecătoresc Radu Cătălin Amișculesei însoțit de avocatul Bogdan Tudor, Mihali Matei, președintele Composesoratului Borșa și fostul viceprimar de Vișeu, Adi Filip au venit la primărie și au pus sechestru pe mai multe bunuri printre care și pe mașina Salvamontului. Acesta și încă un autoturism au fost luate efectiv pe sus și duse în curte la Matei Mihali. Am fi ajuns la victimă cu o oră și jumătate mai repede dacă am fi avut mașina. După o oră de resuscitare a fost declarat decesul”, a explicat Ioan Timiș, reprezentantul  Salvamont, pentru sursa citată.

În aceste condiții, salvatorii au avut de urcat mai bine de trei kilometri pe jos cu tot cu echipamentul aferent și au ajuns la pacient la două ore după solicitare, mai notează emaramures.ro.

 

 

Image