ANM a emis COD ROȘU de TORNADĂ, pentru luni după-amiază. Care sunt localitățile vizate

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, cod roșu de tornadă pentru mai multe localități din județul Sălaj.

Alerta este valabilă în intervalul 15.20 - 16.00 în Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid, Crișeni. 

Meteorologii avertizează că se vor semnala vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp.

Conform clasificării valabile în țara noastră, codul roșu meteorologic atenționează că fenomenele meteorologice prognozate (fie că este vorba despre vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină sau, în funcție de sezon,  ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în aer liber. "Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şţi bunurile, facem un apel pentru populaţia din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să rămână în spații închise care asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate", au transmis reprezentanții ISU Sălaj.

În județ mai sunt vizate și alte localități de o avertizare cod portocaliu. Este vorba despre Cehu Silvaniei, Șărmășag, Bobota, Pericei, Hereclean, Bocșa, Someș-Odorhei, Sălățig, Chieșd, Vârșolț, Mirșid, Crișeni, Benesat, Dobrin, Șamșud, Coșeiu.

Foto cu caracter ilustrativ

Image