Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată preventiv, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare

Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost arestată preventiv, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Preşedintele asociaţiei ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa şi soţia sa, Daniela Coţa, vicepreşedinte al PSD Sălaj şi acţionar în cadrul clubului, au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, vineri, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare.

Decizia a fost luată vineri, la o zi după cei doi au fost reținuți de procurori într-o anchetă demarată acum două săptămâni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj demaraseră urmărirea penală in rem într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată privind asociaţia sportivă ce gestionează activitatea echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău.

"Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite de la bugetul local", se preciza, la vremea respectivă, într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a declarat, pentru Agerpres, că acuzaţiile în acest dosar sunt de obţinere ilegală de fonduri, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, respectiv delapidare, cu un prejudiciu estimat la 1,9 milioane de lei.

"Sumele menţionate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar şi s-au mai făcut cercetări inclusiv după reţinerea celor doi, care au calitatea de suspecţi. Decizia reţinerii pentru 24 de ore s-a luat în funcţie de mai multe aspecte vizând gravitatea infracţiunilor, valoarea estimată a prejudiciului şi faptul că după începerea cercetărilor şi solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală", a declarat Sorin Flonta, pentru sursa citată.

Daniela Coţa era preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj şi vicepreşedinte a organizaţiei judeţene a PSD.  Vineri, aceasta a fost suspendată din calitatea de membru al PSD, având în vedere faptul că este urmărită penal.

Daniela Coţa a fost consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al premierului Viorica Dăncilă. Daniela Coţa a mai fost viceprimar al municipiului Zalău, precum şi candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016, precizează România TV.

 

Sursa foto: magazinsalajean.ro

 

Image