fbpx

O tânără de 20 de ani, din Sălaj, ar fi acceptat să-și vândă copilul abia născut, pentru 15.000 de lei

Image
Image

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au anunțat că au reținut, joi, o tânără de 20 de ani, din Sălaj, și un bărbat de 54 de ani, din Cluj, cei doi fiind cercetați pentru trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Procurorii spun că, după cepe 20 iulie a adus pe lume un copil, la  Spitalul Orăşenesc Huedin, femeia ar fi fost abordată de individul care i-ar fi promis că-i oferă 15.000 de lei, în două tranșe, în schimbul bebelușului abia venit pe lume. Individul ar fi urmat să achite 1.000 de euro la întocmirea certificatului de naștere, iar restul în momentul în care copilul împlinea un an.

"Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său. În acest sens, la data de 23.07.2019, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut la data de 20.07.2019 de către inculpata R.A., în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior. După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei", au detaliat procurorii DIICOT.

Cei doi inculpați urmează să fie prezentați, în cursul acestei zile, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Jandarmeriei Române.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.