Scrisoare deschisă a preşedinţilor de consilii judeţene către Guvern, pentru Autostrada Transilvania

Scrisoare deschisă a preşedinţilor de consilii judeţene către Guvern, pentru Autostrada Transilvania
Preşedinţii consiliilor judeţene din regiunea Nord-Vest au trimis o scrisoare deschisă premierului pentru urgentarea demersurilor la Autostrada Transilvania (Foto: Asociaţia Pro Infrastructura)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Preşedinţii consiliilor judeţene din regiunea Nord-Vest au trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă pentru urgentarea proiectului pentru Autostrada Transilvania, o investiţie demarată de peste 20 de ani.

Potrivit unui comunicat al CJ Bihor, scrisoarea a fost semnată luni, la Zalău, de reprezentanţii consiliilor judeţene din Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj.

"Apreciem că, după 20 de ani de la demarare, această investiţie, vitală pentru regiunea noastră, necesită a fi urgentată pe toate căile legale, pe de o parte, prin reluarea într-un termen cât mai scurt a procedurilor de achiziţie publică, iar pe de altă parte, prin impulsionarea ritmului execuţiei lucrărilor pe tronsoanele aflate în execuţie", au precizat semnatarii.

Prin scrisoarea deschisă adresată premierului Nicolae Ionel Ciucă şi viceprim-ministrului Sorin-Mihai Grindeanu, se solicită sprijin "pentru deblocarea tuturor aspectelor legate de continuarea celei mai vechi şi importante investiţii, Autostrada A3-Transilvania, proiect demarat acum mai bine de 20 de ani, marcat de o serie de disfuncţionalităţi apărute în realizarea acestuia".

În scrisoarea adresată reprezentanţilor Guvernului României se mai punctează faptul că această investiţie prezintă un interes strategic atât pentru România, cât şi în dezvoltarea sustenabilă a Regiunii Nord-Vest, relatează Digi24.

Image