fbpx

Subprefectul de Sălaj a murit în timpul unui eveniment, după ce un foișor s-a prăbușit peste el

Subprefectul de Sălaj a murit în timpul unui eveniment, după ce un foișor s-a prăbușit peste el

Image
Image

Patru persoane au fost rănite, marți, în timpul unui eveniment oficial, după ce foișorul în care se aflau s-a prăbușit. Printre victime s-a aflat și Virgil Ţurcaş, subprefect al județului Sălaj, care a murit la scurt timp după incident, din cauza leziunilor suferite.

 

"Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat în urmă cu puţin timp. Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la mică distanţă, pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD. În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat", au arătat reprezentanţii Prefecturii Sălaj, citați de News.ro.

Virgil Ţurcaş participa, ca invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a ADI Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în Sălaj.

ISU a anunțat că alte trei persoane rănite au fost asistate medical la fața locului și nu au fost transportate la spital.

Foișorul s-ar fi prăbușit în urma unei rafale de vânt.

În urma tragediei din Sălaj, Poliția a deschis dosar penal, iar ITM a demarat de asemenea o anchetă, solicitând angajatorilor care aveau oameni acolo să transmisă urgent condițiile în care se făcuse deplasarea.

Din ianuarie până în octombrie 2000, Virgil Ţurcaş a fost prefect al județului, apoi a activat mai mulți ani în mediul privat, în domeniul sanitar-veterinar, fiind medic veterinar de profesie. Din 2009 până în 2010 a fost director coordonator la DSVSA, iar din 2010 până în 2019 a fost, pe rând, consilier superior, director executiv și șef serviciu la APIA. În 2019, a fost numit din nou prefect al județului Sălaj, funcție deținută până anul trecut. Din 2021, Virgil Țurcaș era subprefect al județului Sălaj. Acesta avea 52 de ani.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: HotNews.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.