fbpx

Centura Satu Mare, inaugurată după un proiect de 400 de milioane

Centura Satu Mare, inaugurată după un proiect de 400 de milioane

Image
Image

Centura municipiului Satu Mare, cu o lungime de aproximativ 19,5 kilometri, a fost inaugurată vineri, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Varianta Ocolitoare a Municipiului Satu Mare este de astăzi deschisă circulației! Cu o lungime de 19,54 km, această Variantă va avea un important impact economic pentru întreaga zonă, pe termen mediu și lung:
- reducerea duratei de transport,
- creşterea confortului şi siguranţei în trafic,
- economie de combustibil,
- dezvoltarea localităților deservite", a afirmat ministrul Sorin Grindeanu, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

Centura Satu Mare are aproape 20 de kilometri

Contractul pentru proiectarea şi execuţia şoselei de centură a municipiului Satu Mare a fost semnat în 2017 cu asocierea italiană Itinera – Collini Lavori, iar în iunie 2018 a fost deschis şantierul, cu termen de execuţie 18 luni, informează site-ul economedia.ro.

Valoarea totală a proiectului a fost de 403.111.049,08 lei (inclusiv TVA), acesta fiind finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, cu o contribuţie de 75% din partea Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regional, însemnând 256,5 milioane de lei, 25% contribuția proprie, însemnând 85,5 milioane, şi 61 de milioane reprezentând TVA.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.