fbpx

Elevă, tunsă în fața clasei, în râsetele colegilor

Image
Image

O fetiță de 11 ani, elevă în clasa a V-a la Școala ”Vasile Lucaciu” din Carei, ar fi fost umilită de către dirigintă în fața întregii clase. Unul dintre părinți, citat de PresaSM, afirmă că diriginta s-ar fi supărat pe fetiță pentru că și-ar fi schimbat culoarea părului.
Considerând cel mai probabil că ar fi un act de indisciplină, diriginta ar fi pus-o pe fată să își taie singură pletele decolorate, în fața întregii clase, în fața unor colegi care s-au amuzat pe seama ei.
Conform sursei citate, eleva provine dintr-o familie foarte modestă. Probabil și din acest motiv unii dascăli își permit să aplice metode la care nu ar fi apelat nici dascălii din perioada comunistă a României.
”Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei. Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal. Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop. Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a declarat un părinte potrivit PresaSM.
Surse din rândul profesorilor susțin că fetița ar fi fost informată că trebuie să se conformeze și să își schimbe culoarea părului. Doar că nu a făcut acest lucru, cu atât mai puțin mama fetiței. Iar în cursul zilei de joi, diriginta i-a înmânat fetiței o foarfecă.
De luni i s-a spus să își schimbe culoarea părului. Nu s-a conformat, iar joi, diriginta i-a arătat foarfeca. Fata ar fi luat foarfeca și ar fi început să se tundă în fața clasei, moment în care o colegă s-a oferit să o ajute să se tundă (ne întrebăm de ce nu a oprit-o diriginta, n.red.). Era înainte de pauză cu câteva minute, după care diriginta a plecat. Când a revenit și a văzut cum a tuns-o colega, diriginta a atenționat-o și pe aceasta că nu a procedat corect. Fetița a mai venit la școală cu tocuri, spre exemplu, încălcând regulamentul școlar. Din păcate, nici părinții nu o ajută prea mult, fiind o familie violentă. Tânăra este conflictuală în raport cu colegii. Este foarte greu de ținut sub control un astfel de colectiv”, a spus un cadru didactic din școală.
Sursă foto presasm.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.