fbpx

Incendiu puternic la Spitalul Carei. Reacţia rapidă a medicului de gardă a fost salvatoare

Incendiu puternic la Spitalul Carei. Reacţia rapidă a medicului de gardă a fost salvatoare

Image
Image

Un incendiu puternic s-a produs în acestă dimineaţă la Spitalul Municipal Carei. Zece pacienţi au fost evacuaţi, după ce focul a izbucnit în zona unui grup sanitar situat la parterul unităţii medicale, iar fumul gros a pătruns pe coloana de aerisire până la primul etaj.

ISU Satu Mare a trimis la fața locului două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, iar dispeceratul a coordonat și a dat indicații personalului spitalului până la sosirea forțelor profesioniste, relatează România TV. Incendiul a fost lichidat încă în faza incipientă și nicio persoană nu a suferit răni sau arsuri. Reacția promptă a medicului de gardă, care a alertat rapid forțele de intervenție când a simțit miros de fum, şi modul exemplar în care personalul de pe locul de muncă a procedat la evacuarea celor 10 pacienți de pe secția cea mai expusă au fost salvatoare.

"În această dimineaţă (marţi dimineaţă n.r.), la ora 5,05, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei au fost alertaţi cu privire la producerea unui incendiu la Spitalul Municipal Carei. Imediat, la faţa locului au fost dislocate mai multe echipaje cu 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, iar dispeceratul a coordonat şi a dat indicaţii personalului spitalului până la sosirea forţelor profesioniste. Incendiul a fost lichidat încă în faza incipientă şi nicio persoană nu a suferit răni sau arsuri. La finalizarea intervenţiei, pompierii au stabilit ca şi cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic - fumatul în locuri nepermise. Incendiul a izbucnit în zona grupului sanitar, de la parterul Corpului A1, iar fumul a pătruns pe coloana de aerisire până la etajul 1. Au ars câteva resturi menajere (hârtie şi plastic)", a transmis ISU Satu Mare.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.