Șase persoane reținute pentru contrabandă cu motorină vor fi prezentate Tribunalului Brăila pentru arestare preventivă

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Joi dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, sub coordonarea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Brăila, au efectuat 18 percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu combustibil. Au fost puse în aplicare 46 de mandate de aducere. Joi seară, audierile încă erau în desfășurare. Au fost reținute 2 persoane, urmând, cel mai probabil, să fie reținuți și alți bănuiți.

Potrivit obiectivbr.ro, cele mai multe percheziții au avut loc în localitățile Gropeni, Tichilești, Chiscani, Cazasu, dar și în municipiu. Motorina ar fi fost furată de pe un vapor de pe Dunăre, apoi vândută către doritori.

DIICOT a emis un comunicat, vineri, în care a oferit detalii despre perchezițiile ce au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu combustibil. Redăm câteva pasaje din acest coumunicat: „S-a organizat prinderea în flagrant, în zona kilometrului fluvial 194 al fluviului Dunărea, a membrilor grupului infracţional care au preluat şi introdus în România în mod ilegal, de la o navă aflată sub pavilion sârbesc şi care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina) – tranzit România – Serbia cantitatea de 4.000 litri motorină într-un număr de 20 de butoaie metalice. În vederea realizării activităţii de contrabandă membrii structurii infracţionale au utilizat ambarcaţiuni confecţionate special pentru a transporta şi asigura manipularea cu uşurinţă a unui număr cât mai mare de butoaie metalice. Cu ocazia acţiunii efectuate, au fost prinși în flagrant 5 membri ai grupului infracţional organizat, care descărcau butoaiele cu motorină la malul fluviului. Întrucât membrii structurii infracţionale nu s-au supus somaţiilor a fost necesară utilizarea armamentului, sens în care au fost trase mai multe focuri de avertisment. (...) Prin ordonanţele din data de 03.10.2019, emise de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a uni număr de şase inculpaţi, iar faţă de alţi doi inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar. În cursul zilei de azi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă”.

 

 

Image