Italieni la braconaj de păsări în Corbu Vechi şi Şuţeşti

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dotaţi cu arme de vânătoare, trei italieni au mers pe fonduri cinegetice din judeţul Brăila şi au împuşcat 46 de ciocârlii de câmp şi 4 păsări din specia fâsă de luncă. Potrivit obiectivbr.ro cei trei italieni au acționat ilegal pe teritoriul țării noastre.

Lucrătorii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au desfăşurat acţiuni pentru combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic le-au dat planurile peste cap şi le-au confiscat armele.

Astfel, la data de 11 octombrie, la ora 9.30, au fost depistaţi doi cetăţeni italieni, fiecare în vârstă de 40 de ani, pe raza fondului cinegetic nr. 17 Corbu Vechi. “Aceştia au vânat împreună 46 de ciocârlii de câmp, folosind în acest scop două arme letale de vânătoare, închiriate pe numele unuia dintre bărbaţi. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că doar unul are calitatea de vânător şi deţinător legal de armă de foc în ţara de origine. Acesta figura şi în permisul de vânătoare temporar emis de autorităţile române”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În ziua de 12 octombrie, poliţiştii au depistat pe raza fondului cinegetic nr. 38 Şuţeşti un alt cetăţean italian de 71 de ani, care vânase 4 păsări din specia fâsă de luncă. În urma verificării documentelor prezentate de către bărbat, a reieşit faptul că exemplarele de păsări vânate nu sunt înscrise în autorizaţia de vânătoare colectivă tip A.

Potrivit sursei citate, cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei, iar în cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Credit foto obiectivbr.ro.

Image