fbpx

Mihaela Florea, campioană mondială la Microsoft Office

Image
Image

Mihaela Florea (18 ani), proaspăt absolventă a Colegiului Naţional „Gh. M. Murgoci“ din Brăila, a reuşit o performanţă greu de egalat: adolescenta a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019 de la New York, secţiunea Excel, concurând cu tineri extrem de talentaţi de pe întreaga planetă.

Potrivit adevarul.ro, Mihaela Florea a fost dintotdeauna curioasă să afle mai multe despre calculatoare şi setările acestora. A fost fascinată de programul Office din copilărie, când lucra constant în Word şi PowerPoint pentru a le afla secretele. La Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci“ din Brăila, a avut ocazia să-şi aprofundeze cunoştinţele, obţinând apoi o serie de performanţe pe care adolescenţii care vin din urmă le vor egala cu greu. Mihaela este medaliată de trei ori cu aur şi odată cu argint la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei.

O performanţă de excepţie, care a venit în completarea rezultatelor de până acum, este câştigarea Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist de la New York, secţiunea Excel 2016, pe 1 august 2019. „A fost o competiţie dificilă, mult mai dificilă decât anii trecuţi, pentru că am fost la o secţiune mai grea, pe Excel, unde sunt multe formule şi diagrame. Am făcut cât de bine am putut, dar nu mă aşteptam să iau premiu. Nivelul este foarte ridicat. Am fost şi anul trecut la acest concurs, pe secţiunea Word, şi comparând situaţia, nu mă aşteptam în acest an să iau vreun premiu, a fost o mare, mare surpriză“, spune olimpica.

Mihaela a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,80 şi a fost admisă la cinci universităţi de top din Marea Britanie. A ales să urmeze cursurile Universităţii din Southamptom, unde va studia Computer Science.
Înainte de a pleca să studieze în străinătate, Mihaela le va lăsa colegilor săi pasionaţi de Informatică şi, în special, de Excel toate resursele pe care le-a adunat de-a lungul timpului la olimpiade şi concursuri, informaţii care le vor fi de folos celor care vor dori să studieze domeniul tehnologiei informaţiei.

Campionatul Mondial de Microsoft Office este o competiţie susţinută de Certiport, o instituţie care organizează teste practice şi examene pentru certificate IT bazate pe performanţă. Anul acesta, Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, aflat la cea de-a 18-a ediţie, a avut peste 850.000 de participanţi, din 119 state. În competiţia finală au ajuns 155 de elevi, din 50 de ţări. Potrivit adevarul.ro, din România, în finală s-au aflat şi Adrian Boier, care a câştigat primul loc la Microsoft Word 2016, precum şi Adrian Muntean, care s-a clasat pe locul trei la Microsoft PowerPoint 2016, amândoi fiind elevi ai Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu“ din Cluj-Napoca.

Sursă foto adevarul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.