fbpx

Un primar e acuzat că a blocat un drum judeţean şi l-a declarat loc de joacă pentru copii

Un primar e acuzat că a blocat un drum judeţean şi l-a declarat loc de joacă pentru copii

Image
Image

Scandal în comuna Măraşu, situată în Insula Mare a Brăilei! Primarul este acuzat că a închis un tronson din cel mai important drum care deserveşte localitatea, declarându-l nici mai mult nici mai puţin decât loc de joacă pentru copii. La solicitarea presei locale, Poliţia a anunţat că a deschis un dosar penal.

Pe Drumul Judetean 212A, cel care străbate localitatea şi leagă comuna de municipiul Brăila, chiar în zona Primăriei, şcolii şi postului de Poliţie a fost montată o barieră, care blochează accesul auto, informează site-ul debraila.ro. Astfel, autoturismele, cu excepţia celui care îi aparţine primarului, nu mai pot circula pe şosea, deşi este vorba despre un drum public, mai arată sursa citată. Pe bariera montată în centrul localităţii a fost amplasat un indicator de interzicere a accesului rutier, alături de un panou pe care scrie "Loc de joacă pentru copii".

La solicitarea presei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat că a început cercetările, urmând să verifice în ce bază şi-au permis autorităţile locale să blocheze un drum, mai ales că este vorba despre o arteră de circulaţie care, conform clasificării, ar trebui să se afle în patrimoniul Consiliului Judeţean, nu în cel al Primăriei. Ancheta mai trebuie să lămurească şi dacă măsura a fost una cu caracter temporar, de exemplu pe durata unui eveniment, cu avizul Poliţiei Rutiere, sau dacă se dorea să fie menţinută pe termen lung. "Politistii din cadrul Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu, in cauza intocmindu-se dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicare sau ingreunare a circulatiei pe drumurile publice. Cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitatea a situatiei de fapt", a transmis IPJ Brăila. Jurnaliştii de la debraila.ro susţin că au încercat să îl contacteze pe primarul Antonel Colceag pentru un punct de vedere, însă fără succes.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.