Un primar e acuzat că a blocat un drum judeţean şi l-a declarat loc de joacă pentru copii

Un primar e acuzat că a blocat un drum judeţean şi l-a declarat loc de joacă pentru copii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Scandal în comuna Măraşu, situată în Insula Mare a Brăilei! Primarul este acuzat că a închis un tronson din cel mai important drum care deserveşte localitatea, declarându-l nici mai mult nici mai puţin decât loc de joacă pentru copii. La solicitarea presei locale, Poliţia a anunţat că a deschis un dosar penal.

Pe Drumul Judetean 212A, cel care străbate localitatea şi leagă comuna de municipiul Brăila, chiar în zona Primăriei, şcolii şi postului de Poliţie a fost montată o barieră, care blochează accesul auto, informează site-ul debraila.ro. Astfel, autoturismele, cu excepţia celui care îi aparţine primarului, nu mai pot circula pe şosea, deşi este vorba despre un drum public, mai arată sursa citată. Pe bariera montată în centrul localităţii a fost amplasat un indicator de interzicere a accesului rutier, alături de un panou pe care scrie "Loc de joacă pentru copii".

La solicitarea presei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat că a început cercetările, urmând să verifice în ce bază şi-au permis autorităţile locale să blocheze un drum, mai ales că este vorba despre o arteră de circulaţie care, conform clasificării, ar trebui să se afle în patrimoniul Consiliului Judeţean, nu în cel al Primăriei. Ancheta mai trebuie să lămurească şi dacă măsura a fost una cu caracter temporar, de exemplu pe durata unui eveniment, cu avizul Poliţiei Rutiere, sau dacă se dorea să fie menţinută pe termen lung. "Politistii din cadrul Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu, in cauza intocmindu-se dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicare sau ingreunare a circulatiei pe drumurile publice. Cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitatea a situatiei de fapt", a transmis IPJ Brăila. Jurnaliştii de la debraila.ro susţin că au încercat să îl contacteze pe primarul Antonel Colceag pentru un punct de vedere, însă fără succes.

 

Image