Școlile din municipiul Buzău funcționează, de luni, în scenariul galben

Școlile din municipiul Buzău funcționează, de luni, în scenariul galben
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, vineri, ca unitățile de învățământ din municipiul Buzău și orașul Pogoanele să mai funcționeze, de luni, doar cu prezența preșcolarilor, a elevilor din clasele primare și a celor din clasele terminale, ca urmare a creșterii ratei infectărilor.

Incidența cazurilor, pe ultimele două săptămâni, a cunoscut o creștere constantă în municipiul Buzău, Vineri, aceasta a ajuns de la 0,97, cu o săptămână în urmă, la 1,03 cazuri active la mia de locuitor. Reședința de județ a intrat, astfel, în scenariul galben de funcționare a unităților de învățământ, ceea ce înseamnă că mii de elevi vor trece, de luni, la cursuri on-line.

Același lucru se va întâmpla și la Pogoanele, numai că, aici, evoluția situației este surprinzătoare. Pe 12 februarie, rata infectărilor era de 0,69 la mie, iar joia trecută încă se situa sub pragul de 1 la mie pentru ca, vineri, autoritățile județene să anunțe că s-a ajuns la 1,53 la mie. În număr de persoane, creșterea de la o zi la alta a fost de la 7 la 11. Practic, a fost suficient ca o familie de patru persoane, de exemplu, să fie testată pozitiv, pentru ca multe clase să treacă din nou în on-line. Cazul Pogoanele arată cât de instabilă este situația, în acest moment, mai ales în localitățile mici, unde și un caz confirmat poate da peste cap toate socotelile.

O situație aparte de înregistrează și în localitatea C. A. Rosetti.  Joi, CJSU a decis ca unitățile de învățământ să treacă la scenariul galben, după ce rata infectărilor a sărit brusc, de la 0,88 la 1,18 cazuri la mia de locuitori. În fapt, numărul de cazuri active a crescut de la 3 la 4, în cele 24 de ore. Vineri, CJSU a revenit, constatând că sunt din nou doar 3 cazuri active în localitate, și a decis ca, de luni, toți elevii să meargă la școală.

Image