fbpx

Șef din cadrul Poliției Rutiere, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Șef din cadrul Poliției Rutiere, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Image
Image

Direcția Generală Anticorupție a anunțat trimiterea în judecată a  trei persoane, inclusiv un agent şef adjunct de poliţie din cadrul I.P.J. Buzău - Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, într-un dosar de abuz în serviciu, respectiv instigare şi complicitate la abuz în serviciu.

Cercetările efectuate de DGA Buzău au scos la iveală că polițistul şi-ar fi îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu referitor la constatarea comiterii unei contravenţii la regimul rutier de către unul dintre ceilalţi doi inculpaţi. "În mod concret, în ziua de 4 mai 2019, poliţistul şi-a desfăşurat activitatea pe linia respectării regimului de viteză, pe DN 2 85, în zona localităţii Oreavucu, iar, jurul orei 16.00, aparatul radar a constatat comiterea unei contravenţii la regimul rutier de către unul dintre cei doi inculpaţi care, în calitate de conducător auto, se deplasa în interiorul localităţii cu viteza de 124 km/h, depăşind limita de viteză pe sectorul de drum respectiv cu mai mult de 50 km/h. În consecinţă, pe fondul relaţiilor de prietenie cu bărbatul care conducea vehiculul, agentul de poliţie rutieră a consemnat în mod nereal în procesul verbal de contravenţie că fapta a fost comisă de a treia persoană inculpată, aflată pe locul pasagerului, căreia i-a aplicat sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 1.305 lei şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile, aducând astfel un prejudiciu şi o vătămare a drepturilor inculpatei în cauză şi, totodată, un folos necuvenit obţinut de persoana care conducea, în fapt, vehiculul. Această situaţie a fost înlesnită de inculpată, care a acceptat să înmâneze permisul de conducere agentului de poliţie şi să semneze procesul verbal de contravenţie, deşi acesta cuprindea aspecte nereale, menţionând în mod expres în cuprinsul documentului că nu are obiecţiuni cu privire la cele consemnate", au detaliat anchetatorii.

Pe 6 octombrie, Tribunalul Buzău a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului poliţist, pe o perioadă de 30 de zile, a mai anunțat DGA.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.