fbpx

101 proiecte din Buzău primesc finanțare prin PNI. Vezi lista completă

101 proiecte din Buzău primesc finanțare prin PNI. Vezi lista completă

Image
Image

Ministerul Dezvoltării a anunțat, săptămâna trecută, lista obiectivelor finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” în județul Buzău.

Lista pentru Buzău include 101 obiective, care vor primi, în total, fonduri de 1.357.909.823,88 de lei, din care 140 de milioane de lei pentru singurul proiect propus de Consiliul Județean și aprobat pentru finanțare: “Modernizare drumuri județene pentru acces  Vulcanii Noroioși DJ102F km 0+000-8+800 și DJ220A,  km 0+000-5+800, Sătuc-Policiori-Vulcanii Noroioși”.

“Județul Buzău a primit 272 milioane de euro pentru 101 obiective de investiții prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Consiliul Județean Buzău va beneficia de o finanțare în valoare de 28 de milioane de euro pentru proiectul «Modernizare drumuri județene pentru acces  Vulcanii Noroioși», o investiție extrem de importantă pentru județul nostru, dar nu numai, pentru dezvoltarea turistică a zonei și a întregului Geoparc Internațional UNESCO Ținutul Buzăului. De fondurile aprobate vor beneficia 85 de comunități din județul Buzău, pentru lucrări de înființare, extindere apă și canalizare, reabilitare și modernizare drumuri și poduri”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Finanțări de peste 40 de milioane de lei au mai primit, conform listei publicate vineri de Ministerul Dezvoltării, municipiul Buzău, pentru reabilitarea și modernizarea a 14 străzi, respectiv comuna Poșta Câlnău, pentru cele două etape ale proiectului de extindere a sistemului de alimentare cu apă și înființarea sistemului de canalizare.

Au mai fost aprobate, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, finanțări importante, de peste 25 de milioane de lei, pentru localitățile Gherăseni (extindere rețele de canalizare), Glodeanu Sărat (înființare sistem de canalizare), Lopătari (amenajare sistem de alimentare cu apă în localitățile Plaiu Nucului, Brebu și înființare sistem de canalizare menajeră la nivelul comunei), Mihăilești (înființare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare), Pârscov (înființare sistem de canalizare), Râmnicu Sărat (Reabilitare și modernizare drumuri de interes local-etapa I).

Orașul Nehoiu va beneficia, din aceeași sursă, de peste 18.000.000 de lei, pentru cele două etape ale proiectului de modernizare a străzilor, în timp ce la Pătârlagele s-au alocat 16.000.000 de lei pentru reabilitarea și asfaltarea drumurilor de interes local.

Comuna Robeasca este singura localitate din județ care are trei proiecte aprobate, conform listei publicate de Ministerul Dezvoltării. Pentru asfaltarea drumurilor de interes local, modernizarea unui drum comunal și schimbarea sursei plus tratarea apei în vederea îmbunătățirii calității apei din sistemul centralizat s-au alocat peste 7,5 milioane de lei.

Tot din mai multe proiecte, comuna Scorțoasa a obținut, însă, aproape 40 de milioane de lei: aproximativ 15.000.000 merg către înființarea sistemului de alimentare cu apă în satele Gura Văii, Scorțoasa, Policiori și Plopeasa, iar aproape 25 de milioane de lei pentru înființare sistem de canalizare în satele Gura Văii.

Comuna Ulmeni va beneficia, de asemenea, din aceeași sursă, de aproximativ 43 de milioane de lei, pentru înființare rețea de canalizare apă uzată menajeră și stație de epurare în satele Clondiru, Băltăreți, Sărata, Ulmeni și Vâlcele.

Comunele Țintești, Podgoria, Merei, Gălbinași, Cochirleanca, Berca și Berceni completează lista localităților din Buzău care au reușit să atragă, prin PNI, finanțare pentru mai mult de un proiect.

Lista proiectelor din Buzău aprobate în cadrul PNI "Anghel Saligny"

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.