fbpx

13 studenți voluntari repartizați la Buzău, în secțiile Covid

13 studenți voluntari repartizați la Buzău, în secțiile Covid

Image
Image

Sute de studenți au semnat contracte de voluntariat și au fost repartizați în secții Covid din toată țara. 13 dintre aceștia au ajuns la Buzău.

Studenții de la Buzău vor acorda sprijin în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Pentru ei, Consiliul Județean Buzău a aprobat, în ședința de joi, acoperirea cheltuielilor pentru masă și cazare, unitatea sanitară urmând să comunice, lună de lună, situația centralizatoare cu orele efectuate pe lună, de fiecare dintre voluntarii repartizați.

"Urmare situației epidemiologice generate de infecțiile cu coronavirusul SARS - CoV – 2 a fost emis Ordinul nr. 4649306/24.11.2020 al Comandantului Acțiunii, Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, privind repartiția studenților voluntari din cadrul Facultăților de Medicină generală și Facultățile de Asistență medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel național, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV-2. În acest sens și așa cum este prevăzut și în anexa la acest Ordin, la Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost repartizați 13 voluntari, studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București. Prin adresa înregistrată sub nr. 16668/25.11.2020, Instituția Prefectului - Județul Buzău a solicitat Consiliului Județean Buzău identificarea unor spații care să asigure condițiile de cazare și masă pentru cei 13 studenți voluntari", menționează referatul care a însoțit proiectul.

Propunerea a fost aprobată de Consiliul Județean Buzău cu unanimitate de voturi.

Măsura adoptată de CJ reprezintă o mică parte din demersurile derulate de autoritățile județene, în gestionarea crizei Covid. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, recent, că insituția pe care o conduce a atras deja 27,5 milioane de lei din fonduri europene, pentru gestionarea crizei sanitare. "Aceste sume au fost folosite pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară în tratarea persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 și asigurarea de echipamente de protecție pentru DGASPC și Spitalul Județean de Urgență Buzău", a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.