fbpx

150.000 de lei, din bugetul județului Buzău, pentru evenimentele din luna decembrie. Agenda de Sărbători, adaptată restricțiilor impuse de pandemie

150.000 de lei, din bugetul județului Buzău, pentru evenimentele din luna decembrie. Agenda de Sărbători, adaptată restricțiilor impuse de pandemie

Image
Image

Consiliul Județean Buzău a aprobat alocarea sumei de 150.000 lei din bugetul propriu, pentru anul 2020, în vederea desfășurării unor acțiuni dedicate Zilei Naționale a României – 2020 și Sărbătorilor de iarnă.

Chiar și în condiții de pandemie, autoritățile județene vor încerca, atât cât va fi posibil, să marcheze sărbătorile celebrate, până acum, cu fast.

"În acest an, Ziua Națională a României ca și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să fie semnificativ restrânsă.

În aceste condiții, pentru 2020 ne propunem să ne asumăm calitatea de coorganizator al concursului de istorie organizat anual de Fundația «Mareșal Alexandru Averescu» numai dacă nu vor fi stabilite restricții legale de desfășurare precum și o finanțare nerambursabilă pentru editarea nr. 28 al revistei «Străjer în Calea Furtunilor».

Din suma propusă, intenționăm să acordăm cadouri tradiționale beneficiarilor – copii și adulți din centrele rezidențiale și aflați la asistenții maternali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău precum și colindătorilor care ne vor vizita. Vom oferi cadouri și copiilor din familii vulnerabile din alte localități ale județului", au argumentat inițiatorii proiectului adoptat de Consiliul Județean.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.