fbpx

16 persoane cercetate în stare de libertate, în dosarul de spălare de bani de la Buzău

16 persoane cercetate în stare de libertate, în dosarul de spălare de bani de la Buzău

Image
Image

IJP Buzău a anunțat, joi dimineață, că 16 persoane au fost audiate de Poliție, în urma perchezițiilor derulate ieri de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, la indivizi bănuiți de spălare de bani, care ar fi cauzat statului un prejudiciu estimat la peste 2,5 milioane de lei.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău”, a detaliat IJP Buzău.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă utile soluţionării cauzei.

Cercetările continuă cu persoanele în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în vederea calculării cu exactitate a prejudiciului şi recuperării acestuia.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.