Image

17 ani de la explozia de la Mihăilești, în care și-au pierdut viața șapte pompieri, doi jurnaliști și nouă civili

17 ani de la explozia de la Mihăilești, în care și-au pierdut viața șapte pompieri, doi jurnaliști și nouă civili
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Pe 24 mai 2004, la ora 5.50 dimineața, o explozie uriașă s-a produs la Mihăilești, pe DN 2 – E 85, la 32 de kilometri sud de municipiul Buzău. Un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, de la combinatul chimic Doljchim, s-a răsturnat, a luat foc şi a explodat în timp ce pompierii militari ajunşi la faţa locului încercau să lichideze flăcările. Deflagrația a format un crater uriaș, de 6,5 metri adâncime și 21 de metri diametru, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de aproximativ 200 de metri.

13 oameni au fost răniți, iar 18 au murit. Șapte dintre aceștia erau pompieri: maior post mortem Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem Necula Romeo, sublocotenent post mortem Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem Stan Silviu, sublocotenent post mortem Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem Oprea Florentin Valentin.

“17 ani de la tragedia de la Mihăilești!

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie în urma accidentului unui camion care transporta azotat de amoniu.

Bilanțul victimelor arată că au fost 18 decedați, din care 7 au fost pompieri.

Glorie eternă eroilor pompieri!” este mesajul transmis de ISU Prahova, luni, în onoarea salvatorilor care au pierit atunci.

În explozie și-au mai pierdut viața nouă civili, inclusiv câțiva localnici, dar și Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai postului de televiziune Antena 1, primii jurnaliști ajunși la locul evenimentului ce avea să se transforme într-o tragedie.

 

 

Sursa foto: ISU Prahova

Image
Image