fbpx

18,6 milioane de euro pentru “marea asfaltare” din Buzău

18,6 milioane de euro pentru “marea asfaltare” din Buzău

Image
Image

Primăria Buzău a semnat, vineri, contractul de finanțare pentru cel mai mare proiect demarat din fonduri europene. “Marea asfaltare” va dura până la finalul anului viitor și va include trei artere importante ale municipiului.

Proiectul vizează strada Transilvaniei, Bd. Industriilor și Bd. Unirii, pe primele două lucrările urmând să înceapă în cel mult două săptămâni, potrivit anunțului făcut vineri de primarul Buzăului, Constantin Toma.

“Vineri am semnat cel mai important contract pe fonduri europene. Ne va ajuta pentru refacerea celor trei mari străzi ale Buzăului. Este un proiect important pentru că va schimba fața municipiului. Referința aleasă a fost Calea Eroilor, inaugurată în 2018. Vor fi foarte multe elemente din cele utilizate acolo. Lucrarea se întinde pe o perioadă de 18 luni. Până la sfârșitul anului viitor, toate cele trei străzi vor fi finalizate. Lucrările vor începe cu strada Transilvaniei, care va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, urmând ca tot în acest an să se deruleze lucrări ample și pe Bd. Industriilor. Începând din primăvara anului viitor vom demara lucrările și pe Bd. Unirii”, a detaliat edilul.

Acesta a spus că ordinul de începere va fi dat cel târziu săptămâna viitoare, iar constructorul, firma austriacă Strabag, a început deja pregătirile, ca în cel mult două săptămâni să deschidă șantierele pe str. Transilvaniei și Bd. Industriilor.

Contractul are o valoare 18,6 milioane de euro și este cel mai mare proiect din ceea ce s-a atras la Buzău, ca finanțare europeană, din 2014 încoace.

Pe de altă parte, primarul a mai anunțat că mizează pe atragerea a cel puțin 200 de milioane de euro, din programele operaționale și Planul Național de Redresare și Reziliență, până în 2026.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.