83 de localități din Buzău au primit bani de la Guvern, pentru cheltuieli de funcționare

bani guvern buzău
{modulepos fbgo} {modulepos articol-top}

Guvernul a decis, în această săptămână, să aloce 25.700.000 de lei pentru localitățile din Buzău care au nevoie de sprijin în vederea acoperirii cheltuielilor de funcționare, până la sfârșitul anului. Municipiul reședință de județ și trei comune sunt, de fapt, singurele care nu se regăsesc pe lista Executivului.

 

Sumele alocate de Executiv localităților din Buzău totalizează 25,7 milioane de lei, dar aproximativ o treime reprezintă fondurile pentru municipiul Râmnicu Sărat (5.000.000 de lei), Glodeanu – Siliștea (1.000.000 de lei) și Pănătău (1.500.000 de lei).

În schimb, nu primesc niciun ban municipiul Buzău și nici comunele Gura Teghii, Lopătari și Ziduri.

Executivul a mai fost generos cu Stâlpu (care are o alocare de 900.000 lei) și Brădeanu (700.000 lei), în timp ce orașele Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele primesc câte 500.000 lei.

Pentru cele mai multe dintre restul localităților este prevăzut un sprijin de 200.000 de lei.

“Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public, salubritate etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute”, a informat Ministerul Dezvoltării.

Repartizarea fondurilor pentru localitățile din județul Buzău

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

{modulepos articol-bottom}