Acuzații grave în cazul șoferiței care l-a accidentat pe polițistul aflat pe urmele ei

Acuzații grave în cazul șoferiței care l-a accidentat pe polițistul aflat pe urmele ei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un accident șocant petrecut săptămna trecută, la Buzău, readuce în atenție statutul polițiștilor și situațiile incredibile cărora aceștia sunt nevoiți să le facă față uneori fără a avea nicio posibilitate de a se apăra. De această dată, profilul făptașului este cel puțin atât de uluitor pe cât incidentul în sine.

Un polițist aflat pe motocicletă a fost lovit cu mașina, miercuri, de șoferița pe care o urmărise, încercând să o determine să oprească. Agentul, în vârstă de 29 de ani, se transferase la Buzău de la Brigada Rutieră a Capitalei, unde a fost coleg cu Bogdan Gigină, polițistul care a murit într-un accident de motocicletă în timp ce făcea parte din coloana care-l însoțea pe ministrul de Interne de la vremea respectivă.

Tânărul polițist implicat în evenimentul petrecut săptămâna trecută, la Buzău, ar fi observat defecţiuni la autoturismul condus de tânără pe străzile oraşului, așa că a pornit în urmărirea ei, cu intenţia de a o opri. La ieşirea din oraş, pe Calea Eroilor, femeia ar fi schimbat brusc direcţia de mers, a acroşat motocicleta de poliţie pe care a proiectat-o într-un taxi ce se deplasa pe sens opus. În urma impactului, motocicleta a luat foc, iar poliţistul a fost aruncat pe asfalt, la câţiva metri distanță. Din fericire, nu a fost rănit grav și s-a ridicat imediat, apropiindu-se de vehiculul cuprins de flăcări pentru a-i îndepărta pe curioși de un eventual pericol.

La câteva ore de la incident, Sindicatul Europol a emis un punct de vedere, acuzând că femeia "a încercat să-l omoare pe polițistul care o urmărea!" "Tupeu fără margini al unei femei de 32 ani care se afla la volanul unui autoturism pe care îl conducea pe străzile din Buzău. După ce un polițist rutier pe motocicletă a efectuat semnalul regulamentar de oprire, femeia a încercat să scape lovindu-i motocicleta care a fost proiectată într-un taxi care circula de pe sensul opus. Se poate observa cum femeia pierde pentru scurt timp controlul volanului dar redresează autoturismul și se deplasează în viteză crezând ca a scăpat după ce vede motocicleta în flăcări. Adrian nu se pierde cu firea, îndepărtează curioșii din jurul focului și își anunță colegii despre caracteristicile autoturismului. La scurt timp după mobilizarea echipajelor din teren, femeia este identificată într-o benzinărie, unde probabil se ascundea. Aceasta a fost reținută și este acuzată în acest moment de săvârșirea infracțiunii de «tentativă de omor» și «părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției». Îi transmitem sincere felicitări colegului nostru, agent principal de poliție Adrian Popa, pentru modul de intervenție și perseverența de care a dat dovadă și ne bucurăm nespus pentru faptul că nu a suferit vătămări grave" este mesajul Sindicatului Europol.

Surprinzător este faptul că tânăra acuzată acum de comiterea unor fapte atât de grave este psiholog. Aceasta locuiește în Ilfov, dar are rude în județul Buzău, la care de altfel venise în vizită în ziua producerii accidentului. Femeia  ar fi, în prezent, angajată la RA-APPS.

După ce a fugit de la locul accidentului, a fost prinsă pe DN 1B, între Buzău și Mizil. Inițial, șoferița a fost reținută, ulterior pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă. Tot sindicaliștii au dezvăluit declarațiile date de aceasta în fața anchetatorilor. Șoferița a justificat că a trecut de două semafoare pe culoare roșie, a ignorat semnalul polițistului și a părăsit locul accidentului pentru că se grăbea să ajungă la București.

 

Image