fbpx

Alertă în Buzău, din cauza focarelor Covid apărute în centrele sociale

Alertă în Buzău, din cauza focarelor Covid apărute în centrele sociale

Image
Image

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a adoptat noi măsuri pentru prevenirea creșterii numărului de îmbolnăviri, în contextul pandemiei, mai ales în centrele sociale din județ.

Prefectura Buzău a făcut publice rezultatele unei analize DSP din care reiese o creștere importantă a numărului de persoane testate pozitiv în centrele de asistență socială de pe raza județului.

"Direcția de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunțită și a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidențiale de asistență socială, se constată o creștere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât și în rândul beneficiarilor. În prezent, există 3 focare active în cămine de asistență pentru persoane vârstnice. Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activității personalului sau a interacțiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic. Cu toate măsurile urgente dispuse de DSP, având în vedere gradul mare de contagiozitate, precum și patologia preexistentă a asistaților din aceste centre, este aproape imposibil de limitat răspândirea virusului. În acest context epidemiologic, DSP a transmis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerea prin care programul de lucru al angajaților centrelor de asistență socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgență", a anunțat Prefectura.

Prin urmare, în cursul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre care izolarea preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.

La momentul adoptării acestei măsuri, în Buzău erau confirmate focare în azilurile de la Costeşti, Aldeni şi Haleş.

La Haleş erau confirmați cu coronavirus 10 angajați, iar în cursul săptămânii trecute a fost raportată și prima îmbolnăvire în rândul beneficiarilor. Până la finalul săptămânii trecute, numărul confirmărilor ajunsese la 23.

La Aldeni erau patru cazuri conformate, din care două în rândul personalului și două în rândul beneficiarilor.

Cel mai mare focar a fost confirmat, însă, la Costești, unde au fost testați pozitiv 10 angajați și 23 din cei 36 de beneficiari internați acolo. Trei dintre bătrâni s-au stins din viață, ceilalți fiind internați.

De asemenea, la un complex de servicii pentru persoane vârstnice din Buzău erau 32 de cazuri confirmate, la sfârșitul săptămânii trecute.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.