Alianţă pentru prima ligă, la Buzău

Alianţă pentru prima ligă, la Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Gruparea fotbalistică din Buzău va pleca la drum sub o altă organizare, la startul viitorului campionat.

Buzăul fotbalistic a respirat aer de primă ligă odată cu venirea dâmboviţenilor de la Chindia Târgovişte pentru a juca, acasă, pe cocheta arenă Gloria, în peisajul primei ligi competiţionale. După un campionat la nivelul Ligii a II-a parcurs fără un orizont clar, în recent încheiata ediţie a întrecerii, în primul rând din cauza unor prevederi din regulament, situaţia pare să fi devenit, acum, una normală pentru un club care tinde către promovarea în elită.

Parteneriat în 3

Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău şi-au dat mâna, în părţi egale, câte 40 la sută, alături de un investitor privat, TV Buzău Trust Campus SRL, în cadrul Asociației Sportive Fotbal Club Buzău, care va cesiona dreptul de participare în eşalonul secund de la SCM Gloria Buzău. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că municipalitatea nu mai poate susține echipa de fotbal seniori SCM Gloria Buzău, astfel că a fost găsită soluția asocierii între Consiliul Județean Buzău, Consiliul Local Municipal Buzău și un club privat. Primele două entități vor deține fiecare câte 40 la sută din acțiuni, iar privatul va avea 20 la sută. Acesta din urmă este omul de afaceri Constantin Cristea, proprietarul trustului Campus, patronul echipei de Liga 4 Voința Lanurile.

Ilie Stan, Marius Lăcătuş sau Marius Măldărăşanu

Odată lămurită problema administrativă legată de funcţionarea clubului în următoarea ediţie de campionat, cu obiectivul clar promovare în primul eşalon, se vor pune, treptat, şi bazele sportive ale grupării. Ilie Stan, antrenorul care a condus echipa în recent încheiatul sezon, şi-a terminat angajamentul şi aşteaptă o  propunere actualizată pentru a  continua şi în stagiunea următoare. Pe lista buzoienilor, la capitolul antrenori, se află şi Marius Lăcătuş, fosta legendă a Stelei, dar şi ploieşteanul Marius Măldărăşanu, liber de contract de o bună bucată de vreme. După desemnarea antrenorului se va trece la completarea lotului de jucători cu fotbalişti de valoare, în noile condiţii, pentru ca obiectivul noului campionat, promovarea în primul eşalon, să fie unul abordabil din toate punctele de vedere.

AS FC Buzău va avea, în campionatul care vine, o concurenţă acerbă în lupta pentru un loc sub soarele primei divizii în condiţiile în care cel puţin alte şapte echipe, printre care şi Petrolul Ploieşti, vor pleca din bloc starturi cu acelaşi obiectiv. 

 

Image