Anchetă, la Buzău, privind posibila poluare a mai multor cursuri de apă din județ

Anchetă, la Buzău, privind posibila poluare a mai multor cursuri de apă din județ
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Buzău, reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și administrația locală din Smeeni au demarat o anchetă în urma unei sesizări cu privire la apariția pe cursul de apă Călmățui, cât și Negreasca și al canalului ANIF a unei pelicule albe. Fenomenul a fost remarcat în zilele de 12-13 aprilie 2021.

“Au fost prelevate probe de către reprezentanții ABA Buzău-Ialomița în vederea stabilirii valorilor indicatorilor de calitate ai apei, cât și ce substanțe ar putea conține acea peliculă. Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediul - Comisariatul Județean Buzău au verificat și agentul economic care evacuează în canalul ANIF apele epurate cât și apele pluviale de pe platformă. S-a constatat faptul că începând de sâmbătă, 10 aprilie, se efectuau lucrări de decolmatare a cursului de apă Negreasca, cât și a canalului ANIF de către reprezentanții societății comerciale și de reprezentanții ABA Buzău-Ialomița. Se vor continua verificările în vederea identificării sursei care a condus la aspectul albicios al apei pe cele două cursuri de apă, Călmățui și Negreasca. După primirea rezultatelor probelor de apă prelevate, se va stabili cu certitudine cauza și se vor impune măsuri conform legislației de mediu în vigoare”, a anunțat Garda de Mediu Buzău.

Comisarii precizează că, în timpul controlului pe cursurile de apă menționate, nu au fost identificate cadavre de specii de pești sau alte viețuitoare.

 

Sursa foto: Garda de Mediu Buzău

Image