Image

Anchetă la Spitalul Județean Buzău, după decesul unui bebeluș

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău s-a autosesizat şi a demarat o anchetă administrativă după decesul unui bebeluș născut la Maternitatea Buzău, secție a unității sanitare. Reprezentanții SJU au transmis, prin Biroul de presă, că familia nu a depus nicio reclamație la spital.

Cercetările vizează împrejurările în care a murit un copil născut în octombrie, la Maternitatea Buzău, care s-a stins din viață după o lună, la Spitalul "Marie Curie" din București. Părinții micuțului acuză de malpraxis doi medici și, potrivit presei locale din Buzău, aceștia ar fi depus reclamații la Colegiul Medicilor, dar și la Poliție, în acest al doilea caz făcând referire la ucidere din culpă.

Mămica de 23 de ani ar fi fost supravegheată de un medic obstetrician, la cabinetul particular, dar nu  ar fi avut nicio problemă până în ultimul trimestru de sarcină, de fapt până aproape de termen. Gravida ar fi fost consultată de un medic și trimisă acasă, pentru ca o săptămână mai târziu să fie adusă din nou la Maternitate, cu ambulanța. De această dată a fost internată după ce medicul care era de garda i-a făcut ecografie și a văzut că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat, scrie stiridebuzau.ro. Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului și i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naștere bebelușul a primit scorul apgar 5. Nou-născutul a fost intubat și, pentru că starea sa se agrava, a fost trimis la un spital din Capitală, unde s-a stins din viață.

Rezultatele anchetei administrative demarate la nivelul SJU Buzău, care îi vizează pe cei doi medici de la Maternitate, vor fi anunțate în termen de 20 de zile, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean care precizează că verifică în ce măsură sunt respectate procedurile specifice şi protocoalele interne.

Între timp, părinții copilului se pregătesc să dea în judecată Maternitatea Buzău și vor ca, dacă vor obține despăgubiri, să doneze banii Spitalului "Marie Curie".

 

 

 

Image
Image