fbpx

Aproape 19 milioane de lei pentru reabilitarea Pieței Dacia din municipiul Buzău

Aproape 19 milioane de lei pentru reabilitarea Pieței Dacia din municipiul Buzău

Image
Image

Ministrul Dezvoltării a semnat, recent, contractul de finanțare pentru reabilitarea zonei Piața Dacia, din Buzău.

Finanțarea se ridică 18.852.329,66 de lei, fondurile fiind aprobate pentru reabilitarea zonei urbane pietonale multifuncționale ”Piața Daciei” și conectarea la zona extinsă de mobilitate urbană integrată va putea cheltui.

În fapt, este vorba despre transformarea centrului municipiului într-o zonă pietonală, iar lucrările vor viza de la schimbarea pavajului și modernizarea sistemului de iluminat la amenajarea de spații verzi, piste pentru biciclete și zone pentru odihnă.

Printr-o hotărâre votată în toamna anului trecut, Consiliul Local Buzău a aprobat contribuția proprie în proiect, cu 4.903.766,38 lei cu TVA, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 384.741,42 lei cu TVA, reprezentând cofinanțarea proiectului.

“Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilităţii urbane durabile prin reabilitarea unei zone urbane pietonale multifuncţionale în zona centrală a Municipiului Buzău şi conectarea acesteia la zona extinsă de mobilitate urbană integrată. Obiectivul specific este reprezentat de amenajarea unei zone pietonale multifuncţionale în Piaţa Daciei, cu o suprafaţă totală de 16.042 mp, din care: 13.748 mp suprafaţă zonă pietonală, 1.740 mp suprafaţă spaţii verzi şi 554 mp suprafaţa alte construcţii”, menționa referatul de aprobare anexat hotărârii.

De asemenea, prin acest proiect se urmărește reducerea deplasărilor cu autoturismul, respectiv creșterea atractivităţii, accesibilităţii, confortului şi siguranţei deplasărilor cu bicicletă, dar și cu mijloacele de transport în comun.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.