Aproape 9.000 de buzoieni au beneficiat de venit minim garantat în luna iunie

Aproape 9.000 de buzoieni au beneficiat de venit minim garantat în luna iunie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Județul Buzău ocupă, conform raportărilor pe luna iunie publicate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, locul al treilea la nivel național după numărul de asistați social care au beneficiat de venitul minim garantat.

Suma totală plătită în luna iunie 2020 de statul român pentru ajutorul social (venit minim garantat) s-a ridicat la 44,4 milioane de lei, suma medie plătită fiind de 263,45 de lei, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) date publicității vineri. În total, la nivel național au primit acest sprijin, în luna iunie, 168.566 de persoane. Cei mai mulți beneficiari au fost în județele Dolj (10.973), Bacău (9.164) şi Buzău (8.995).

Buzăul a avut și nu mai puțin de 538 beneficiari pentru care plățile au fost suspendate, în luna iunie, rezultă din aceeași situației publicată de ANPIS.

În total, pentru cei aproape 9.000 de beneficiari ai venitului minim garanta din Buzău, statul a plătit 2.306.933 de lei.

Venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. În situaţia în care beneficiarii de ajutor social refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dreptul la ajutorul social încetează.

Mai nou, fiecare primar are chiar obligaţia de a întocmi planul de activităţi sezoniere pe baza solicitărilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale care au nevoie de forţă de muncă precum şi stabilirea condiţiilor de efectuare a activităţilor sezoniere de către beneficiarii de ajutor social, inclusiv remunerarea acestor activităţi sezoniere.

În cazul refuzului unui loc de muncă sau dacă beneficiarii de ajutor social refuză de două ori participarea la aceste activităţi sezoniere, dreptul la ajutorul social încetează, urmând să poată fi solicitat un nou drept doar la un interval de 12 luni.

 

Image