fbpx

Arestul IJP Buzău și patru școli din județ, printre focarele active la acest moment

Arestul IJP Buzău și patru școli din județ, printre focarele active la acest moment

Image
Image

DSP Buzău a transmis o centralizare a focarelor de coronavirus active, în prezent, la nivelul județului. Sunt șase cazuri, cu zeci de pacienți testați pozitiv, la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO) din Râmnicu Sărat (42 de persoane confirmate pozitiv), Şcoala Gimnazială nr. 11 Buzău (5 persoane), Şcoala Gimnazială "Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu" Buzău (4 persoane), Colegiul Naţional "B.P Haşdeu" (3 persoane), Liceul cu Program Sportiv Buzău (3 persoane) și Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău (3 persoane).

Reprezentanţii DSP au recomandat internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

"În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului care să permită carantinarea contacţilor/izolarea pacienţilor. În cazul focarelor de la unităţile de învăţământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală cu firmă specializată, unităţile de învăţământ îşi vor suspenda cursurile «faţă în faţă» pe o perioadă determinată", a transmis Prefectura Buzău.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.