Atracțiile turistice din județul Buzău au fost promovate cu miniaturi la cel mai mare eveniment de profil din România

Atracțiile turistice din județul Buzău au fost promovate cu miniaturi la cel mai mare eveniment de profil din România
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Buzău a participat, la finalul săptămânii trecute, la Târgul Național de Turism al României. Într-un cadru special, aici au fost prezentate atracțiile turistice, unele dintre ele aduse în miniatură în fața vizitatorilor prezenți la eveniment, cu ajutorul partenerilor de la Liceul de Arte "Margareta Sterian".

Standul județului Buzău a inclus miniaturi ale atracțiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”. Astfel, vizitatorii care au participat la târg au putut vedea, fără a pleca din Capitală, Vulcanii Noroioși, Trovanții, Casa Memorială „Vasile Voiculescu” și Chihlimbarul de la Colţi. Decorul a fost completat cu costume populare buzoiene, iar în program au fost incluse o degustare de produse tradiţionale, covrigi de Buzău şi vinuri, mărci înregistrate ale judeţului.

”Anul acesta vom depune documentația pentru a obține acreditarea UNESCO a Geoparcului Ținutul Buzăului și vom face toate eforturile, alături de Asociația Ținutul Buzăului și de Universitatea București ca acest deziderat al nostru, al buzoienilor, să devină realitate.Vreau să aduc mulțumiri speciale Liceului de Arte «Margareta Sterian» pentru că au dovedit, încă o dată, că sunt o echipă unită, parteneri de încredere, care iubesc arta, frumosul, dar mai ales județul Buzăul”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelență (EDEN) pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta au fost promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice, au menționat reprezentanții CJ Buzău. Astfel, la stand au fost prezenți inclusiv meșteri populari buzoieni. Emil Matei, de la Mânzăleşti, a promovat meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, iar Amelia Papazissu, deţinătoare adistincţiei „Tezaur Uman Viu”, a prezentat arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.

Din delegația județului prezentă la Romexpo între 20 și 23 februarie a făcut parte și ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă, care a prezentat un program artistic chiar în deschiderea evenimentului de la București, iar sâmbătă Ţinutul Buzăului a fost promovat și în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De asemenea, la standul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, vizitatorii au avut ocazia să descopere un spațiu special dedicat proiectului ”EDEN Destinații Europene de Excelență”, unde au fost promovate cele nouă destinații europene de excelență care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN, printre care se numără și Ținutul Buzăului.

Sursa foto: Consiliul Județean Buzău

 

 

 

Image
Image