fbpx

Bărbat arestat preventiv, la Buzău, în dosarul coletului cu 10 kilograme de canabis livrat prin curier

Bărbat arestat preventiv, la Buzău, în dosarul coletului cu 10 kilograme de canabis livrat prin curier

Image
Image

Un tânăr de 29 de ani, din Brăila, a fost reținut de anchetatorii din Buzău, după ce aceștia aflau că ar fi fost destinatarul unui colet cu peste 10 kilograme de canabis. Ulterior, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus, joi, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc si trafic internațional de droguri de risc.

“La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce ridica, de la o firmă de curierat de pe raza municipiului, un colet ce conținea aproximativ 10 kilograme de canabis, expediat de pe teritoriul Spaniei”, a transmis DIICOT Buzău.

Flagrant la Buzău

Potrivit detaliilor oferite de IJP Buzău, “polițiștii l-au depistat pe bănuit în flagrant delict, în aceeași zi, în timp ce ridica un colet. În urma controlului, poliţiştii au descoperit, disimulate printre diverse bunuri, pachete cu materie vegetală, canabis, în greutate de 10,2 kg. Din cercetări a reieşit că pachetul ar fi fost expediat pe ruta Spania-România și livrat la punctul de lucru al unei firme de transport internațional din municipiul Buzău, de unde urma să fie ridicat de către bărbat. De asemenea, a fost controlat autoturismul persoanei în cauză, fiind descoperite mai multe resturi de materie vegetală susceptibilă a avea efect psihoactiv”.

Vineri, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar instanța a emis un mandat în acest sens, pe numele acestuia. Tânărul a contestat deja decizia judecătorilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.