fbpx

Bani din Fondul de rezervă, pentru CJ Buzău și municipiul Buzău

Bani din Fondul de rezervă, pentru CJ Buzău și municipiul Buzău

Image
Image

Executivul a alocat, vineri, din Fondul de rezervă bugetară, peste 400 de milioane de lei pentru 105 unități administrativ-teritoriale, printre care și Consiliul Județean Buzău și municipiul Buzău.

Potrivit hotărârii de Guvern aprobate vineri și publicate, în aceeași zi, în Monitorul Oficial, este vorba despre “suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021 cu suma de 476.500 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, și alocarea acesteia bugetelor locale ale județelor și bugetelor locale ale municipiilor reședință de județ, precum și bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru plata cheltuielilor curente și de capital.”

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

”Potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale”, a informat Ministerul Dezvoltării.

Buzăul beneficiază de 11,5 milioane de lei, din care 6,5 milioane ajung la Consiliul Județean, iar restul la municipiul Buzău.

La jumătatea lunii noiembrie, municipiul Buzău a figurat, cu 444.000 lei, și pe lista celor 31 de unități administrativ-teritoriale pentru care Executivul a alocat bani, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea asigurării continuității serviciului de încălzire a locuințelor în sistem centralizat. Suma era destinată acoperirii facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.