fbpx

Bilanț al Gărzii de Mediu Buzău. Amenzi de aproape 3 milioane de lei, de la începutul anului

Bilanț al Gărzii de Mediu Buzău. Amenzi de aproape 3 milioane de lei, de la începutul anului

Image
Image

La finalul săptămânii trecute, Garda de Mediu Buzău a prezentat bilanțul pentru primele 11 luni ale anului, anunțând că, în acest interval, a aplicat  aproape 300 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru aspect referitoare la gestionarea, depozitarea sau transportul deșeurilor.

Datele publicate de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău au arătat că, “în cele 11 luni ale anului 2021, cei 8 comisari ai GNM CJ - Buzău au efectuat un număr total de 667 inspecții, din care 177 inspecții planificate și 490 inspecții neplanificate, conform procedurii de inspecție și control, stabilite prin HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu. Au fost aplicate pentru încălcări ale legislației de mediu în vigoare, 271 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.983.500 lei”. Totodată, în această perioadă au fost confiscate 2 (două) mijloace de transport – autoutilitare, care transportau deșeuri de construcții / care nu dețineau contract pentru valorificarea acestor deșeuri cu o societate autorizată, cât și pentru neîntocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri conform prevederilor legale. Cu privire la un mijloc de transport confiscat, GNM CJ Buzău va demara procedura de valorificare a mijlocului de transport, conform normelor legale în vigoare, urmare a sentinței civile pronunțate de Tribunalul Buzău  și comunicată în luna octombrie 2021.

Sancțiunile contravenționale au  fost aplicate pentru încălcarea legislației de mediu în vigoare, și anume: funcționarea fără a deține autorizație de mediu / acte de reglementare, abandonarea de deșeuri reciclabile și menajere în alte locuri decât cele stabilite, depozitarea neconformă a deșeurilor, incinerarea deșeurilor cu încălcarea prevederilor legale, transportul deșeurilor reciclabile / menajere / de construcții și demolări / fără întocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri stabilite prin HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, menționează sursa citată.

Comisarii de Mediu din Buzău au dispus măsuri de intrare în legalitate, inclusiv de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportarea acestora la societăți autorizate,  în vederea valorificării/eliminării.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.