fbpx

Buget record, în acest an, și la Râmnicu Sărat

Buget record, în acest an, și la Râmnicu Sărat

Image
Image

După anunțul făcut de administrația municipiului Buzău, că dispune anul acesta de un buget record, și primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a anunțat că, în 2022, pe plan local va fi cheltuită o sumă uriașă: aproximativ 55 de milioane de euro.

Bugetul municipiului Râmnicu Sărat a fost adoptat săptămâna trecută, în premieră cu unanimitate de voturi, și prevede că, pentru anul 2022, veniturile totale prognozate însumează 275.779.100 de lei.

“În cifra netă, bugetul acestui an reprezintă cel mai mare pe care l-am avut la dispoziție vreodată, respectiv 275.779.170 lei (aproximativ 55 milioane de euro). Cea mai mare parte din acest buget, aproximativ 75%, o reprezintă secțiunea «Dezvoltare». Sunt incluse proiecte de infrastructură, investiții în Spital și în școli, în sistemul de transport și în mediu. Suma totală a bugetului este constituită din 15,2 milioane de lei, reprezentând venituri proprii, 25,1 milioane, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, subvenții - 103,6 milioane, iar cea mai mare sumă, 109,6 milioane de lei o reprezintă fondurile europene atrase de administrația locală. Din bugetul total al municipiului, doar 5,5% reprezintă sumele colectate la nivel local, restul fiind fonduri europene sau sume virate de la bugetul central, a spus primarul Sorin Cîrjan.

Acesta a anunțat că aproape 45% din fonduri, adică 123,6 milioane lei (25 milioane de euro), vor fi investite în asfaltare străzi modernizarea spitalului, parcuri, școli, achiziționare autobuze electrice.

“Învățământul are alocat 14,19% din buget, adică aproape 40 milioane de lei, din care cea mai mare parte, cca. 86% vor merge către capitolul «Dezvoltare». Domeniul «Sănătate» primește 12,37% din buget, adică 34,11 milioane lei, din care cea mai mare parte, 87% pentru achiziționarea de echipamente și aparatură medicală modernă. Capitolul «Cultură-Religie» primește 6,76 % din buget. Sportul are alocată anul acesta suma de 2,6 milioane de lei, ce reprezintă 0,96% din buget. Suma este aproximativ egală cu cea cheltuită anul trecut pentru cei aproximativ 500 de sportivi râmniceni, de toate vârstele și de la toate disciplinele sportive.  Domeniul «Transporturi» are repartizată suma de 12,4 milioane de lei, pentru cele mai mari investiții făcute vreodată la Râmnicu Sărat în acest domeniu. Domeniul «Salubrizare și Mediu» are alocată suma de 8,8 milioane de lei, ce reprezintă 3,19% din bugetul municipiului”, a sintetizat edilul subliniind că un mare avantaj îl reprezintă și faptul că, anul acesta, bugetul a fost votat foarte devreme, astfel că investițiile pot începe în scurt timp.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.