fbpx

BUZĂU: De la 1 martie a început blocarea roților, inclusiv în parcările rezidențiale

BUZĂU: De la 1 martie a început blocarea roților, inclusiv în parcările rezidențiale

Image
Image

Urbis-Serv SRL a anunțat că, din luna martie, la Buzău sunt puse în aplicare prevederile hotărârii de Consiliu Local adoptate anul trecut, care fac referire la activitatea de blocare a autovehiculelor lăsate în parcările cu plată sau de reședință fără achitarea taxei, respectiv a abonamentelor.

„Începând cu luna martie se va implementa activitatea de blocare a autovehiculelor/vehiculelor care ocupa parcările cu tarifare progresivă/fixa fără a avea achitata taxa de parcare; a autovehiculelor/vehiculelor care ocupa parcările de reşedinţă fără a deţine abonament valabil pentru locul respectiv; a autovehiculelor/vehiculelor care ocupa locurile haşurate din parcările cu plata în dreptul acceselor în incinte de imobile; a autovehiculelor/vehiculelor care ocupa locurile rezervate şi semnalizate din parcările cu tarifare progresivă/fixă (pentru instituţii, pentru societăţi comerciale, pentru persoane cu dizabilităţi, etc), cu un program de desfăşurare al activităţii de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, se arată în comunicatul transmis de Urbis-Serv.

În parcările publice cu plată cu tarifare fixă sau progresivă, utilizatorii trebuie să achite taxa de parcare între orele 07:00 și 16:30, cu excepţia zilelor de sâmbătă, duminică şi a sărbătorilor legale, când parcarea este gratuită.

În parcările de reşedinţă sunt instituite abonamente pentru riverani în intervalele orare 16:30 – 07:00, de luni până vineri şi 24 de ore din 24 sâmbătă şi duminică.

În Buzău, pentru achitarea tarifelor de parcare sunt disponibile parcometre. De asemenea, tariful poate fi achitat prin sms, la numărul 7442, şi cu ajutorul aplicaţiei mobile UPPARK (disponibilă la nivel naţional pentru telefoane Android şi IOS).

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.