fbpx

BUZĂU: Jandarmi, polițiști și un primar, în căutarea unor turiști rămași blocați în zona montană

BUZĂU: Jandarmi, polițiști și un primar, în căutarea unor turiști rămași blocați în zona montană

Image
Image

Autoritățile din Buzău au fost alertate, duminică seară, cu privire la trei turiști care ar fi rămas blocați pe un traseu montan. Potrivit informațiilor transmise de IJJ Buzău, în căutarea acestora a plecat o echipă formată din jandarmi și polițiști, cărora li s-a alăturat și primarul comunei Siriu.

“În urma unui apel 112 primit duminică seara, prin care o persoană din București a sesizat faptul că  3 persoane, pe care le cunoștea, au mers către Lacul Vulturilor cu autoturismului și au rămas blocate în traseu, în zonă s-a deplasat o echipă de căutare compusă din 3 jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, 2 polițiști și primarul comunei Siriu. Deși deplasarea echipei de intervenție a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condițiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulți și un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00, iar în contextul în care autoturismul lor nu a putut fi deblocat din noroi, au fost transportate în Siriu cu o autospecială”, a transmis IJJ Buzău.

Jandarmii atrag atenția că, date fiind condițiile meteo din ultimele zile, precum și prognozele anunțate,  turiștii trebuie să se documenteze temeinic în ceea ce privește  traseele montane ce urmează a fi parcurse, să  evite zonele semnalate cu riscuri și să  programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după  lăsarea  întunericului.

 

Sursa foto: IJJ Buzău

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.